Wednesday, 28 November 2012 @ 6:52 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum..
Hello, everyone!! ^^- What're you doing? Haha..

Ok.. sebenarnya , tadi hujan dan berguruh-guruh sekali taauu. Erk. Gedik. Ok, pastu, saya dah bosan guling-guling sangat, saya melangkah la ke dapur dan memulakan rancangan Brownie in the Mug! Hasilnya.. fuhh .. -,- boleh dikira menyelerakan la jugak.

Eh.. saya dah janji kan yang say akan post hasilnya? Seperti yang dikatakan kat >SINI< 

So.. nah:


Wallah, LOLOLOL
Are? Areeee?? Tak jadi kan? Hahaha, I know I know. xD Biasalah, amateur katakan? Plus, baru hari ni cuba! Lain kali, saya akan buat penambahbaikan dan tambah kacang!! 

Yang ni... hm.. ok la jugak, rangup dan keras, xD Rasa koko dia pun agak kuat :C

By the way.. ada PEMBETULAN!!! 
Dekat >sini< kan tertulis, "SATU atau SATU 30 MINIT", ohgeee. Salah!! Haha. Sebenarnya,

SATU MINIT / SATU SETENGAH MINIT

Aiyoo!! Tersalah! XD Haha, gomenei. ><" saya pun masa buat tadi, kakak saya tanya , "gila ea satu jam? lama gila". Pastu ada bau burn, ngee.. xD Barulah saya ternampak kesalahannya. Sorry sorry sorry. Klah, tu je. Kalau ada apa-apa , saya post lagi yer.

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


@ 3:02 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum..
Konnichiwa, minna :)



Semua sihat tak? TeeHee ;) If you are, says alhamdulillah. Ok now, saya nak cakap sikit. Recently, ramai orang cakap pasal "kau dah berubah", ataupun "what happened to you?" atau apa-apa la yang berkaitan. Ah. Nampak tak quote warna biru tu? Ce baca.

Translation.
"Pabila seseorang cakap, 'awak dah berubah', maksudnya cara kita hidup dah tak sama dengan dia". 

Eehh.. betul ke apa saya cakap ni? Entah. Korang google translate la. Tapi, mungkin apa yang quote tu cakap betul. Masa tak berhenti. Orang boleh berubah, tu yang saya fikir selama ni. Bila kawan-kawan lama saya dah tak acted macam dulu, macam yang saya kenal dulu, saya akan fikir,

"People changes."

Memanglah ada sikit kekecewaan. Tapi saya cuba tetapkan tu dalam fikiran saya. Tak kira mereka berubah jahat ke baik, saya akan fikir benda yang sama.  Tapi, kalau dia dah berubah jadi jahat, in shaa ALLAH, saya cuba tegur. Walaupun dia tak ikut, sekurang-kurangnya terlepas satu burden/tugasan saya untuk menegurnya.

Masa saya kemas bilik dan rumah pun, kakak saya cakap, "kak farah buang ye barang-barang kakak ni." Atau.. apa-apalah. Saya buang. Saya buang semuanya. 

Semua tu masa silam. Kadang-kadang saya saya terfikir, buat apa nak kenang semula? Tapi. Mungkin boleh jadi kenangan. Ya, tu apa yang orang sekeliling cakap, kenangan. Tapi ramai orang kalau dah hidup kat tempat baru, dah lupa kenangan tu. Mungkin ada yang masih ingat, tapi tak ramai.

Jangan rasa dikhianati kalau mereka berubah. Masa bergerak, manusia berubah.
Maafkan saya. Ini pendapat saya.
Sekian.


+ comment (0) | back to top?


Tuesday, 27 November 2012 @ 10:58 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum...

Konbawa, minna!! Apakhaa itu? maksudnya "selamat malam, semua".
Ok. Shut up. XD Ok, based on the title lah kan, saya ada mission baru selain daripada anime dan homework! Which is...

Brownie In A Mug!

Interesting, ain't it?
So... apa itu Brownie In A Mug?? Mari saya tunjuk gambarnya:



Eehhhh .. nampak OISHI kan?! XD Oishi = sedap! :D
So... nanti, saya nak cuba buat jugak. Saya JANJI, kalau saya buat, saya akan post hasilnya! Nak resipi dia? Ada bawah ni.. anyway, nak bubuh ice cream ke tak, sama je resepinya. Kalau nak ice cream, letak je la. Huehue.

Resepi:

1 Normal Mug
4 tablespoons FLOUR
4 tablespoons SUGAR
2 tablespoons COCOA POWDER (the real deal, not with sugar or what)
2 tablespoons WATER
2 tablespoons VEGETABLE OIL
A TIIIIINY dash of SALT

Get it? Hehe.. ok. Cara-cara nak buat? Jom tengokkkk:

1. Ok first, kena campurkan semua bahan kering dulu. 
2. Kemudian, korang gaulkan semua bahan-bahan tu, gaul sampai ke lantai mug!
3. Pastu, tambahkan air dan jugak minyak sayur tuuu.
4.Lagi sekalii, gaulkan semua bahan dengan sebati :D
Oh ye. Pastikan bahan-bahan tu kelihatan lump/berketul , sebab ia akan rasa terukk kalau korang biarkan ;p
5. Then, dicadangkan untuk kuranggg guna oil tu untuk kurangkan rasa berminyak tu :<
6. Last step, masukkan mug dengan bahan ke dalam microwave , setkan selama SATU sehingga SATU 30 MINIT okkk? 

Kemudian.. wallahhh ! XD Happy baking ! Eh, saya pun nak cuba ni :O
Mana sumber yang saya dapat? 

Sila klik sini >> Brownie In A Mug Recipe :D  

Sekian.



+ comment (0) | back to top?


Sunday, 25 November 2012 @ 10:36 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum..
konbawa, minna~~!! 
Gilaaa happy mood aku hari ni.. hehe.. gomenei , saya terlebih bersemangat malam ni. Eh ehh, kenapa?? 
Hohoho <3
Tengok bawah ni:

klik untuk godabakkan dia <3

Yeah ! benda yang menyeksa saya sejak first day saya buat , akhirnya..

DaH sIaP !! 

Woohoo! Party! Chehh , saya ada dare diri saya tadi, "TAK BOLEH TENGOK ANIME SAMPAI LA BENDA NI SIAP". That's why, I tried. And finally, finish! Yatta! ^^- *kegembiraan* Jadi, untuk menyampaikan rasa gembira ini, nah saya edit picture bawah ni untuk saya dan korang <3 :

klik besarkann

Hehe. Sorry buruk. Just a celebration!!
Tiba-tiba ada bisikan datang ke telinga,

"BUDAK, ada lagi 8 subjek tau."

Hoiii . Siapa yang beraniiii membisikkan perkara itu kepada saya? -,-" Hish, seram. Tapi apa-apa pun, SATU  dah siap!! Yeay!! Korang jangan tak siapkan homework. haha ;DD

Sekian.


+ comment (0) | back to top?


Saturday, 24 November 2012 @ 10:00 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum ^0^
Happy Night!!! Kan? ^^ Mak dan kakak saya baru je baked roti. Sedap 0,0" Bilalah saya boleh buat roti gitu? Haii.. haha ;) 
Anyway, malam ni saya dilanda;

Otaku Mood 

Muehehe >:')  kenapa? sebab tengah tengok To Aru Kagaku no Railgun, perempuan tu @ heroin @ Misaka Mikoto sangat cool :'>  Apa-apa pun, semalam kakak saya tanya, "apa maksud yandere?" Haiyoo.. dia dah tahu jawapannya hari ni sebab Google sendiri (saya tak jawab xD) . 

Dalam anime / manga , ada jugak golongan
TSUNDERE dan YANDERE.

TSUNDERE: merupakan istilah perwatakan bahasa Jepun yang menggambarkan personaliti seseorang yang angkuh, suka bersaing, dan lain-lain yang kemudiannya berubah menjadi lebih penyayang dan rendah diri. Istilah ini juga boleh menjelaskan sesuatu personaliti yang baik, namun perangai serta tindakan yang dilakukan oleh individunya seringkali bertentangan dengan sifat semula jadi tersebut. Ackk.. dia macam suka pendamkan perasaan suka/gembira dengan cara marah-marah atau sombong.

Contohnya:
Mayoi Neko 

Misaka Mikoto 

YANDERE: sifat seorang watak di mana personaliti asalnya adalah penyayang dan manja namun akhirnya berubah menjadi individu yang brutal dan gila. Atau mungkin sebab terlalu obses.

Contohnya:
Yagarashi :'<< seramm.

unknown :'<<

Itu diaa .. haha. Panjang tak post kali ni? Gomenei! (Sorry!) sebab panjang sangat, haha! ><" Ok, post ni membuktikan bahawa saya sangat bosan. :"DD

P/S: beware of Yandere! >:)

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


@ 6:41 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum

Hellow. I found out one of my dream:


Find me a monster :"(

+ comment (0) | back to top?


Tuesday, 20 November 2012 @ 11:50 am
+ comment (0)

Assalamualaikum
Kiuu~~ halloo , people ! xD Happy Morning ! Yang tak bangun-bangun tu , bangun lerr . Nak tengahari dah ni , nakk -,-" Kay , bajet jadi mak kejapp. LOL.

Kenapa saya MEREPEK sangat nih ?

Sebab , I am totally BORED. Dunno why , cuti kali ni terasa bosann -,-" Whoo , taktahu nak buat apa, seriously. So , say online aja la sepanjang hari, since saya sampai ke rumah ! >< Bilaa ? 8/11/12 , lawl . Bayangkan laa betapa lamanya saya online-onlinenggg , mana mak tak membebel sakan?

My mom said,
"Kakak , ni aktiflah sikit ! Ni sepanjang hari mama dok tengok kakak online, online, online! Petang-petang pergi la main badminton ke , apa ke?"

Ayoo , mama , kasihanilah anakmuu ni xD
So. I was thinking, "hmm , nak bergerak jugakk. Sakit-sakit badan aku ni tak bergerakk , dah jadi katak dah."  Hmm ~ saya terfikir nak buat perkara-perkara di bawah ini:

1) Ambik Gambar Di Luar Rumah, Jalan-Jalan Sekeliling Taman. Capture!
Wedding Photographer Checklist

2) Main Badminton (as my mom said)

3) Buat Papercraft :U

Then.. apa lagi? Saya dah takde idea LOL. Tapi kan, masalahnya,
semua aktiviti ni kat luar rumah.
Ayoo 0.0 Mak ayah saya tak menggalakkan saya keluar rumah sangat, walaupun saya gila-gila nak keluar rumah. Kalau macam kakak saya, dia ada jugaklah baking/cooking !! Aktif jugak la tu kan?


Ayoo . Tu my sister la , not me . And, saya tak-berapa-nak-minat memasak, LOL. =,="
What should I do? -,-"

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


Monday, 19 November 2012 @ 1:38 pm
+ comment (2)

Assalamualaikum.
Hello there, seperti yang semua rakyat Malaysia tahuu , hari ni keputusan UPSR telah keluar xD
Weii , kepada pelajar-pelajar Tahun 6, good luck :OO Biar semua dapat 5A , harhar .
Last year saya pun baruuu ambik result UPSR. 
Teringat lagi debarannya 0.o
Alhamdulillah, seramai 32 orang dapat 5A, muehehe .
So , saya harap, SKTIE this year dapat 40 orang 5A, fuuyoo xD Lebih pun takpe :P
Harumkan sikittt nama sekolah tu ><
Saya sayang gila gila sekolah tu .
Cause without them, entah papaa ja saya dapat result dulu -,-"
 Bersyukur.. hehe..


Kring Kring

Ok , now saya dah tahu berapa ramai orang dapat result 5A..
aigoo , ok la tu ><"
A bit down.
but still, better than nothing. Heee .. xD Congrats kepada yang dapat 5A.
Nak hadiahh eh?
Nah:



Ambik dari Google, todayy malas nak edit sebab Internet problem LOL .

Sekian.

+ comment (2) | back to top?


Thursday, 15 November 2012 @ 12:09 pm
+ comment (1)

Assalamualaikum...
Pakk bomm pak bomm . Ada kompang cause topic today is quite special.
Yea, why?
Cause this time, our topic is about this PERSON:


Yeah, yep. Cuba teka yang mana? Right . Yang pakai baju biru tu, pakai spek tu xD Huhahuha. And her name is HudHud or her real name..

ATHIRAH HUDA.

Huaaa .. xD We're schoolmate , blockmate , floormate , teammate , o yea , formmate xD Tolak la formmate tu. Anyway, we agree in many things, such as:

#1 :  Do not listen to any Japanese songs with your family . Or you'll get Kuch Kuch Hota Hai.

#2: Cows are our relatives . They're so beautiful . *cries*

#3: HELP people editing their blog if we ... well . Wanna help? Other words, jhakeyy.

#4: Do not learn Biology. Or noses. Or tongues.

#5: Do not try random numbers at SBP Excellent . :U

#6: Vocaloids <3

#7: Kuch Kuch Hota Hai.

And some other things that I can't remember. They're just so many xD

So.. that's why she is special and means a lot to me xD Weii , Hud, without you,
I CAN'T DO TANGO .
TANGO NEEDS TWO PEOPLE TO DANCE TOGETHER.

So, yeah, it is kinda embarassing , but, 
thanks for being my friend xD 
And sorry for my mistakes , and my horrible English. 

Dedicate;

He is quite handsome, I must say.
Anyway, kenapa banyak gambar dia dengan Gakupo? xD

Sekian.
Your cute buddy.

+ comment (1) | back to top?


Tuesday, 13 November 2012 @ 7:57 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum...


Haii korang!! For the first time at this blog, I'm joining a giveaway!! Hee , terujanya ;D Anyway, kalau korang nak join giveaway ni jugak, sila klik banner di atas, kay? 

Thanks for insan ALLAH ini yang tag saya : wink ;D  

Okey , walaupun saya baru je join giveaway , saya berharap dapat menang jugak. Kenapa? Hee , sebab hadiah-hadiah dia menarik sangat! xD Apa contoh-contoh hadiah tu? Tengok la:

-example-


Heyypp , banyak lagi sebenarnya! xD 
Kepada Kak Hanaa' Daud ; sorry , sebab ada beberapa blog saya tak dapat follow blog sebab takde butang follow dan saya jugak takde Twitter . ;(  Maafkan saya!

Apa-apa pun , TAG ;

Ana | Hud 

+ comment (0) | back to top?


@ 3:00 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum..
Ohayou , minna ! Ogenkidesuka ?
Haaa .. mula la tu , bajet bahasa Jepun . -,-" He.. apa - apa pun, selamat pagi semua orang! Apa khabar? Sihat tak? ;D Kalau ya , alhamdulillah sebab ALLAH dah kasi kita fizikal yang sempurna dan sedap mata memandang. Takde makhluk ALLAH yang tak cantik . 

Apa-apa pun , saya nak tunjukkan gambar-gambar yang saya edit . Hmm , budak rajin katakan ;P  Ini bukanlah seperti yang korang sangka , saya campur aduk gambar tu dengan gambar ni , jadi alien or what . Ini hanya tambah exposure , dan beberapa benda lain. Walaupun buruk, harap korang sudi tengok!
(anyway , click untuk gedabakkan !)









Hope you'll like it.
Sekian.

+ comment (0) | back to top?


Monday, 12 November 2012 @ 5:47 pm
+ comment (2)

Assalamualaikum..


Haii korang . Sekarang kat Johor Bahru tengah hujann , so saya duduk depan laptop jer . Kakak sulung saya mencadangkan kitorang tengok Anastasia yang ada dalam pendrive dia. ;D Dia sebenarnya cerita Disney lama , so kira macam mengenang masa-masa dulu jugak lerr . Bila dah lama takk layann , huu , best jugak cerita ni rupanya .

Oraitt .. tu heroine dia , yang rambut coklatt perempuan tu la of course. Ngee ~ ;D Nama dia, yupp , Anastasia . Cantik tau dia , kalau dilukis betul - betul (!) Cerita dia best la jugak, agak common , tapi pasal seorang perempuan yang mencari identiti dia .

Actually , gambar dia tak laa cantik sangat . Tapi oleh sebab ni Disney lama , dikira cantik la jugak untuk orang dulu-dulu lukis macam ni. kan? ;D Hero dia? Aitt .. mana leh tunjuk. Korang cari la sendiri (!) Sorry . Saya sendiri pun dah lupa nama hero dia . So sebab tu la saya taknak tunjuk ;P

Kay bye . Tu ja nak cakapp . Dah lama tak tengok cerita Disney, that's all. Best tengok beramai-ramai. Kakak saya yang pertama fokus je (Y)  

Sekian. 

+ comment (2) | back to top?


@ 10:34 am
+ comment (2)

Assalamualaikum!
Ngee ~ korang , saya dah tambah banyakk effect pada blog ni; macam blog-blog lain jugakk! Yeahuu , seornoknya ;D  Apa contoh-contoh yang saya dah tambah? Okey, mari saya tunjukkan:
(klik semua gambar untuk besarkan!)

Saya dah letakkan menu tab kat bawah header... memudahkan sikit kerja korang ;D

Oyeahh , saya dah letakkan chatbox jugak! xD So, korang boleh tinggalkan 'jejak' korang . Yelah, sebab kalau korang follow, saya susah nak cari balik link blog korang -3-  'kay?

:DD Saya dah tambahkan jugakk , "letak cursor di gambar dan gambar akan membesar dan curved". Okey, merepek . Apa-apa pun, korang cuba la letak cursor dekatt .. mana-mana gambar di blog ni. :D Hehe.. 

Okey, saya dah gila gembira! xDD Oleh sebab dah gembira , saya dedicate lagu ni untuk korang:
SONG: WAVE

Well thanks to HudHud cause she introduced this aweshome song to me ;D

Sekian.




+ comment (2) | back to top?


Sunday, 11 November 2012 @ 12:36 pm
+ comment (5)

Assalamualaikum.. 
Ekhemm.. *ketuk-ketuk mike* Okey, so, hi korang ;DDD
So.. buat pengetahuan korang, saya ni sebenarnya pelajar sekolah XXX..
dan kami sebagai form one, biasa la, ada persengketaan sedikit dengan form two sekolah kitorang. Yeah, mungkin banyak jugak kesalahan kitorang dah buat , dan form two balas , dan form one pun balas balik. Kira perang balas-balas la ni . 

Jadi, oleh sebab dah banyak sangat dosa terkumpul, saya sebagai wakil batch form one ingin merendahkan ego dan meminta maaf atas kesalahan kitorang selama ni. Harap form two sudi menyambut huluran maaf kitorang yang ikhlas dan tidak berniat apa-apa. Hanya mahu menambah kawan, bukannya musuh.

Hidup saling maaf-memaafi, kan?? :D Sedangkan RASUL sudi maafkan umatnya,
inikan kita pengikutnya.

Sekian.

+ comment (5) | back to top?


Saturday, 10 November 2012 @ 7:29 pm
+ comment (3)

Assalamualaikum.
Hey guys!! What's up? For your information,
THIS IS MY FIRST POST AT THIS BLOG!
Excited :D
Eh, "AT THIS BLOG"? Yeah, cause I once have a blog;
Is it a .. kinda weird name? Who cares?! I'm leaving that blog DDDDD':
What to do. It caused many problems!


ANYWAY..
Why am I talking in English??

Kbye! ^,^ 

+ comment (3) | back to top?



Hey. You may call me Ray. I am Malaysian and proud to be the last 90s. Still young. Currently, in love with a few English bands like FOB, MCR, Skillet, Green Day, Simple Plan, BunkFace, One OK Rock, Alexandros and etc etc. Also like anime and good music. Life is quite busy lately but hey I still have to enjoy it before it ends right? Ask anything at Cbox! Woohoo!


Meganefetishh
Hana
Nichi
ShiroUsagi
Laika
Are-Qil
Apple
Dikna
Syira
KawaiiGurlz Rifa
Syafiya
Nai
Misaki
ChikiEnna


Najian
Maria
NadhiELF
HanaFlameHaze
AiSenpai
Ann
Kechek
Fara
HK
VivianIbra AnaLoque
Syahril
Anis
Ay
link

November 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
September 2013
October 2013
November 2013
December 2013
January 2014
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
August 2014
September 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
March 2015
April 2015
May 2015
July 2015
August 2015



designer
designer (blog)
code (navigations)
code (menus)
pattern
font
brushes
software