Monday, 31 December 2012 @ 3:43 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum.
Konnichiwa, minna-san~! Sihat tak? Lalala..
Saya tengah otw nak tengok Hidan no Aria. Paan yang cadangkan anime tu. Huhu. Thanks bro.
Anyway, tengah pack barang.
Kenapa?
Kenapa pack barang? Nak pergi mana ni?!

Nak balik asrama.

Sebaris ayat yang begitu kejam. Ye, saya ni budak asrama dan kena balik esok.
Wowow, sedihnya.
Tak sempat nak habiskan anime ni. 
Paan pun asrama, tapi dia balik 6/1/2013. Tak aci kan??
Ok lah. Siapa nak tolong saya pack ni? Haha!

#banyakkan??

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


Sunday, 30 December 2012 @ 12:09 am
+ comment (0)

Assalamualaikum.
Aloooooha people. A little bit happy tonight. Why why why?
Because.. homework saya dah siap!!
Alhamdulillah. Lalala~ jangan jealous yek. Ohohoo~ sebenarnya HudHud ni dah siap dulu. Lalala.
Sebenarnya PAI ada lagi satu perkataan tak siap. Tak jumpa wok.
Perkataan shahru mubarak.
Erk. Kalau ada sesiapa yang tahu erti shahru mubarak tu, sila maklumkan kepada saya yer.

Anyway.. ni muka saya sekarang:

 

Haha. Comel kan. 
Victory is mine!! >w<
Credits to my sistah for helping out! xD Serius, bantuan anda dihargai.
Lalala.
So. my Sistah minat B.A.P. especially Bang apa tah. So dedicate this to you:

 

That's all. Thanks for reading!

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


Saturday, 29 December 2012 @ 11:47 am
+ comment (3)

Assalamualaikum.
Hello semua :) Saya baru je tukar blogskin.


Anyway.. hari tu saya ada tengok dua anime yang on-going tapi sekarang dua-duanya dah TAMAT. Sedih tak? OK sedih gila. Huhu. Apa animenya? Jom tengoook x)

1: Sword Art Online

Woohoo. Mesti ramai yang pernah dengar nama ni kan? Weee. Watak utama dia , Kirigaya Kazuto (Kirito) dan Yuuki Asuna (Asuna). Anime ni best la jugaak dan saya puas hati dengan ending-nya. Yep. Happy ending. Hohoho. Ada 25 episod kesemuanya , selamat dalam pendrive saya :3  Anime ni pasal lawan-lawan dalam game. Eh eh, ada season 2 tak? x) Tak sure.

2: Tonari No Kaibutsu-Kun

Yang ni.. theme dia slice of life. XDD Comel je ceritanya, ada 13 episod. Eh ye ke? Haa betullah 13 episod. Yang ni pun selamat dalam pendrive saya . :3 Cerita ni pasal the emotionless Shizuku and the troublemaker Haru. Serius, comeeel. Sekarang dah habis dah. TT^TT

Heheh. Sekolah start dalam lagi 2-3 hari.. so dah takleh layan sangat. Ngee.. geramnya. Kena pack la hapa la, alhamdulillah homework sudah 98.9% selesai. Huhu! My next target:


Actually.. banyak lagi. Malas nak tulis kat sini. wkwkw. Ok , matta ne~ thanks for reading.

Sekian.

+ comment (3) | back to top?


Sunday, 16 December 2012 @ 1:02 am
+ comment (0)

Assalamualaikum.
Konbawa, minna-san~ wahahah 
o_______o
Anyway. Cuba tengok kalendar tu. Erk. Dah 16/12/2012 kan? 
And my batch is 1216.
And ituu maksudnya hari ini ialah..

BATCHDAY .

Awal tak aku wish? 
Erk. Ada yang lagi awal la (_ _") Apa boleh buat. I'm not a Speedy.
Anyway.. dedicate ni,

klik untuk bosarkan dia.


Argh.. lamalah jugak nak buat?? 
But still buruk . Sorry lah sebab tak dapat yang cun punya. Tak pro . 
ah.. aku minta maaf sebab buat banyak kesalahan TT^TT
Oleh sebab hari ni batchday kita..

aku just harap kita semua akan united dan be the best among the best. 
Fine. Ayat lama. 
Trolololol.
Apa-apa pun , jangan lupakan aku sebagai SuiG-ians . Huehue. 
Sayang korang~  sorry sebab post ni simple dan buruk.


Krik krik.

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


Thursday, 13 December 2012 @ 12:18 pm
+ comment (1)

Assalamualaikum..
Konnichiwa, minna~! XD Today is 13 December 2012 , which is
my kakyong's birthday! Hooray. LOL.


Hm. Sorry kepada kecacatan gambar ni TT^TT
Anyway. Yang sedang memegang model botol sos itu lah KakYong :DD 
Today.. umur dia dah cukup 20 tahun. Huhu dah tua. 

Sebenarnya kitorang satu family sambut dekat The Mines semalam. Sebab hari ni tak boleh jumpa KakYong. KakYong ada hal kot. Biasalah mahasiswi yang aktif kan? O___O  Dia baru masuk debat hari tu. Memang daebak la KakYong (Y)  KakYong sekarang pelajar Universiti Putra Malaysia aka UPM dekat Selangor XD

She is a great woman.
Huhu. Itu jelah. Tak boleh puji lebih-lebih XD Nanti kembang. Anyway , dia tu memang serious and hardworking. Go KakYong ~

Sekian.
Adindamu yang comel (_ _")


+ comment (1) | back to top?


Monday, 10 December 2012 @ 10:54 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum..
Hello people. 


Gomenasai , saya gunakan blog untuk sesi meluahkan perasaan pulak. Tapi lama-kelamaan, perasaan ini tak dapat dibendung.

Ya betul saya ni manusia biasa yang tak dapat lari daripada dosa. Tapi, saya juga manusia biasa yang ada perasaan. Apabila menyedari yang diri ni terlalu banyak kelemahan dan tak mampu langsung untuk membantu sesiapa.. dan selalu sangat menyusahkan orang..

YA ALLAH! LEMAHNYA AKU!

Itu yang saya fikir . Memang sedih. Kadangkala, berdoa juga dan sentiasa memotivasikan diri , ada hikmahnya kepada kekurangan diri ini.

Tapi.. entahlah? Taktahu dah.  Saya harap , saya akan terus tabah . Ya ALLAH, berikanlah kekuatanmu kepadaku. Amin :') Saya sedar, saya ni memang takde apa-apa bakat langsung. Takleh buat apa-apa langsung. Hanya sifat sabar dan optimist yang saya sandarkan dan berikan sinaran saya kepada orang lain. Saya tak memerlukan sinaran itu .

Saya hanya perlukan Allah dan orang yang menyayangi saya <3 Kalau saya je sayang tapi orang tak sayang, haktuii . Tapi kalau orang sayang saya , in shaa ALLAH ! Saya akan menyayanginya semula.

Tango , don't let me forget you as your jasa to me is tooooo big :)

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


@ 8:33 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum.

Ladies and gentlemen, tonight, we've a few missions to solve . Watch these pictures: 




People, don't let your guards down!! 
ATTACK !!!

p/s: wish me luck ;)

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


Sunday, 9 December 2012 @ 10:49 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum..

I hope , and this is my dream for NOW :

DRAMA IS OVER.

Tak faham? 
Actually, something is happening at my group. What group? My batch actually. Biasalah dalam sebuah kumpulan, mesti ada seorang hamba ALLAH yang psiko sikit kat? Ataupun mungkin, yang terlalu jujur. Oleh sebab hamba ALLAH itu, kami satu batch terkena. Oh what to do?

Saya harap semua drama ini akan tamat segera. Tak sanggup. Dan saya harap hamba ALLAH itu menyedari kesilapannya. Oh saya bukan manusia sempurna tapi saya manusia biasa yang tak lari daripada membuat dosa. Namun, sebagai manusia kita ada hak untuk menegur apa yang salah kan? :') Barulah semua bersama menuju ke firdausi

Bila tengok semua orang maki-maki dan marah macam ni.. banyak pulak dosa yang terkumpul. Jangan macam tu wahai sahabat ><" Maaf-memaafi dan sabar menghadapi dugaan merupakan antara sifat yang mulia.

Whatever happened,
we stay together!

Sekian.


+ comment (0) | back to top?


Saturday, 8 December 2012 @ 6:40 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum..

Hai korang!! Hari dah petang, tapi masih online lagi. Wahahah. Ni kerja takde kerja lah ni XD Oleh sebab dah kebosanan sangat, saya ambil keputusan nak join satu segmen ni. Credit to Kuda sebab kenalkan segmen ni to me :D

Nak join? Sila >KLIK SINI< .

The Questions:

1.Your Girl Bestfriend : Nur Athirah Huda aka Kuda :3

2. Your Boy Bestfriend : Paan kot
 
3. Your Nickname : Farihah , Mai , Mario

4. Your Favourite Food : Makanan yang halal dan tawar + manis

5. Your Favourite Drink : Milo Ais dan Fresh Orange :9

6. Do You Have Mental Problems : Maybe? Hahah! Nope .

7. Something You Can't Live Without : Oxygen

8. Last Person You Called : My Sister :)

9. Your Birthday : 12 March 1999 , aka 123 . Beautiful right? XD

10. Someone You Love : My parents 

11. Someone You Hate : Not sure. Hmm :OO

12. Last Text Said : To Paan. Wahahah.

 "Wakata. Bye! Assalamualaikum." 

13. Your Super Bestfriend : Kuda, Amir, Hidayati :9 

14. Do You Believe In God? : I believe ALLAH ! <3

15. Would You Take You Ex Back? : Nope.
 
16. Someone You Miss : Friends and my sister :D

17. Last Person That Made You Laugh *sertakan tarikh kalau boleh* : My KakFarah , today which is 8/12/2012. Wahahah LOL.

18. Your Favourite Song : Parallel Hearts, oh it is Japanese by the way.

19. Is 2012 Are The Best Year Of Your Life : Yes! :D

20. Do You Like Malay Food : I do! Anyway I eat everything. Onomnomnom.

21. How Old Are You : 9 + 10 - 6 = 13 ;D

22. Do You Regret Anything From Your Past ? : Of course , it was my own mistake ^^- But I won't change it since I learn from it.
  
23. Where Do You Want To Honeymoon ? : Mekah and then Japan/London x)

24. Do You Believe In True Love : Yes. 

25. What Is Your Attitude : Happy-go-lucky and blur but I am caring tau XD joke.

26. Are You Scared Of GHOST? : Well.. maybe. LOL.

27. What Is Your Status ? (Single / Taken / Married / Divorced / What ? ) : Single Mingle ;)

28. Have You Ever Broke Someone's Heart? : Yes. 

29. Who Is Your Favourite Singer ? : Maher Zain! :D

30. What is your favourite colour ? : Black, White and Red.


Yatta! Dah siap jawab!! Harap boleh menang lah , sebab memang dah lama mengidam. Heheh. Tapi , kalau ada rezeki lah. ^^- 

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


@ 6:04 pm
+ comment (2)

Assalamualaikum..

LOL, now I am so much happy! Why? Because I am using blogskin. Oh.. memang dah lama gila nak cuba blogskin ni, tapi ramai yang dok cakap susahlah, banyak code la, apa la.. terus tak jadi. Tapi tadi ada dua orang manusia yang kasi semangat untuk saya cuba blogskin.

Thanks to HudHud dan Aina . Korang la yang bagi semangat kat aku. xD

Hud, kau la yang paling banyak membantu. Lagi-lagi dalam soal code tu, pening jugak kepala aku *w* Tapi tengok, takdelah susah mana. Wahahah . XD So.. dedicate gambar ni kat kau. Nah:

 

Kepada Aina pulak, kau bukannya tolong apa. Wahah. Tapi kau tolong kasi link blogskin tu. Dan kau tolong lah aku jugak dok tercari-cari blogskin yang sesuai dan cun-melecun. Alih-alih aku pilih yang ni. Heheh. xD Memang jasamu dikenang lah. Anyway, jom main Superstar Live? Habis download dah :D Nah, dedicate:


Terharu tak? Lastly for akak ni sebab reka blogskin ni. Kalau tak, takdenya nak buat. Heheh. xD Oklah, that's all. Gila punya thanks tau kat korang! Heheh. XD Dan akhirnya , kepada Oz kesayangan sebab kasi semangat... ceh takleh blah. Wahahah.

Sekian.

+ comment (2) | back to top?


Friday, 7 December 2012 @ 11:01 pm
+ comment (0)

Assalamualaikum.
Konbawa, minna-san! ^^- Wuehehehehh .. Malam ni nak taip - taip macam biasa.



 

Hello people. Tonight, we'll babbling about 
TRUST.

Tak semua orang yang boleh kita percaya. Who knows, orang yang paling kita percaya tu , yang paling dekat dan yang paling gila sekali itulah akan bocorkan rahsia kita. Betrayal. Yeah, saya sangat anti dengan perkataan betray tu. Geli.

Sekarang, ada beberapa masalah yang melanda saya dan kawan-kawan. It is not a big deal, tapi nama kitorang boleh tercalar sikit lah dengan pengkhianatan tu. Saya bukannya apa. Saja je nak taip-taip kat sini. Huhu. Tapi , apa-apa pun, saya sangat terkilan. Bukan marah tapi terkilan . Kami budak baru belajar, we're not innocent but we're still learning about the world. C'mon people.

Just one sentence.
Kalau korang khianati seseorang , jangan ingat takde orang akan khianati korang balik.

Sekian.

+ comment (0) | back to top?


@ 3:05 pm
+ comment (2)

Assalamualaikum..

ATTENTION!!! 
Please look carefully at these pictures:






Click for big .
Wanted wanted wanted .
Oz Bezarius , 25 / 15 years old , blonde and emerald eyes

And ,  
THIS GUY IS MINE .

Sekian.


+ comment (2) | back to top?


Thursday, 6 December 2012 @ 2:51 pm
+ comment (2)

Assalamualaikum, minna! ^^-


PANDORA HEARTS 
*w*

FYI, inilah anime latest yang saya tengok. Fufufu~ best la jugak?? Sebab apa, dia confuse gila xD Sebelum tengok anime ni, saya ada 'lawan' dengan seseorang ni, "siapa habis tengok dlu dia menang!". Siapa manusia bertuah itu?

Inilah >DIA<

Bhahaha . Last-last , saya menang jugak :9 Sebab saya yang start tengok dulu, ahahah . 

But oleh sebab kitorang TAK faham cerita tu sangat, kitorang nak baca manga dia pulak xD so sekarang lawan tengok manga pulak, wahahah . XD Jom tengok siapa menang.

Sekian. 

p/s: Oz Bezarius is mine :9

+ comment (2) | back to top?


Saturday, 1 December 2012 @ 12:53 pm
+ comment (5)

Ne, neee , Assalamualaikum ^0^
Konnichiwa, minna!!


Heh , nampak tak tuu? Giveaway from Fatin Nazurah! Sila klik banner atas tu kalau nak ke tempat asal giveaway :)) p/s: Fatin Nazurah is my ex-schoolmate! :9

Setakat ni, saya rasa semua syarat telah saya patuhi! ^^- oh ye, tak boleh nak follow mana-man Twitter sebab dengan malangnya saya katakan bahawa saya takde Twitter. Gomenasai! ><" Yang lain-lain tu dah mmg saya ikut dah.

Eh eh , hadiah-hadiah dia menarik tau? ;) Rugi kalau tak join!! Ajak kawan-kawan semua join giveaway ni ok? XD Mesti menang punya!

TAG
NICK | ANA 

That's all!
Sekian.

+ comment (5) | back to top?



Hey. You may call me Ray. I am Malaysian and proud to be the last 90s. Still young. Currently, in love with a few English bands like FOB, MCR, Skillet, Green Day, Simple Plan, BunkFace, One OK Rock, Alexandros and etc etc. Also like anime and good music. Life is quite busy lately but hey I still have to enjoy it before it ends right? Ask anything at Cbox! Woohoo!


Meganefetishh
Hana
Nichi
ShiroUsagi
Laika
Are-Qil
Apple
Dikna
Syira
KawaiiGurlz Rifa
Syafiya
Nai
Misaki
ChikiEnna


Najian
Maria
NadhiELF
HanaFlameHaze
AiSenpai
Ann
Kechek
Fara
HK
VivianIbra AnaLoque
Syahril
Anis
Ay
link

November 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
September 2013
October 2013
November 2013
December 2013
January 2014
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
August 2014
September 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
March 2015
April 2015
May 2015
July 2015
August 2015



designer
designer (blog)
code (navigations)
code (menus)
pattern
font
brushes
software